menu

Veel gestelde vragen

Hoelang op voorhand weet ik dat mijn kindje plaats heeft in het dagverblijf?

Wanneer je inschrijft op de wachtlijst heb je nog geen zekerheid of je kindje al dan niet een plaatsje zal hebben in Beregoed. Pas als je persoonlijk gecontacteerd wordt (via telefoon, mail, …)  ben je zeker van je opvangplaats. Indien je een plaats hebt krijg je een bevestiging per mail. Uiterlijk 7 maanden voor de gevraagde instapdatum heb je zekerheid of je kindje in Beregoed kan opgevangen worden.


Betaal ik een waarborg bij reservatie?

Momenteel betaal je geen waarborg bij reservatie en toezegging van een plaatsje. Je betaalt dus niks op voorhand. Wel vragen wij jullie ons zo spoedig mogelijk te verwittigen wanneer jullie de toegezegde opvangplaats niet meer wensen dan kunnen wij iemand anders gelukkig maken.


Welke activiteiten worden er met de kindjes in de loop van de dag gedaan?

Met de baby’tjes wordt er samen met de kindjes in boekjes gekeken, liedjes gezongen, gespeeld op de mat, met de peutertjes wordt er gekleurd, geschilderd, geknutseld rond een bepaald thema. Er worden verhaaltjes voorgelezen en liedjes gezongen.

De fijne motoriek wordt gestimuleerd door met rijgparels te werken en te puzzelen. Van zodra het weer het toelaat wordt er buiten op het terras en in de tuin gespeeld. Daar staan verschillende speeltoestellen om te klauteren en te wippen. In de zomer wordt de zandbak gebruikt en dan kunnen de kindjes wel met wat zand naar huis gaan.


Kan mijn kindje extra komen of dagen ruilen?

Bij de start van de opvang bepalen jullie het opvangplan:

  • - Voltijds (tussen 16 en 20 opvangdagen per maand)
  • - 75% (tussen 12 en 16 opvangdagen per maand)
  • - Halftijds (tussen 8 en 12 opvangdagen per maand)

Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn in het beantwoorden van de opvangvragen maar wij stellen een minimum aanwezigheidsdagen voorop van 8 per maand of 2 per week. Dit omdat uw kindje zich thuis kan voelen in onze opvang. Indien u dit opvangschema wenst te wijzigen dient u dit aan te vragen en wordt er gekeken vanaf welke datum dit mogelijk is.

Maandelijks geven jullie een reservatieschema af met de dagen en ev. de uren waarop jullie kindje aanwezig zal zijn in Beregoed.Deze dagen zijn bindend en kunnen dus niet gewijzigd worden zonder dit eerst aan te vragen bij de directie. Indien de planning dit toelaat kan er een opvangdag geruild worden of kan uw kindje extra komen.


Mijn kindje heeft ’s morgens vroeg koorts. Kan ik hem of haar naar de opvang brengen?

Indien uw kindje lichte verhoging heeft (beneden de 38,5°C) kan uw kindje naar Beregoed komen. Wij zullen de gezondheidstoestand van uw kindje dan verder opvolgen en u contacteren indien hij of zij ziek wordt gedurende de dag. Wanneer uw kindje reeds koorts heeft boven 38,5°C ’s ochtends vragen wij om uw kindje niet te brengen.

Als uw kindje gedurende de dag ziek wordt in de opvang bellen wij steeds de ouders op en kijken we wat we kunnen doen om het comfort van uw kindje te bevorderen. Uw kindje mag gerust blijven in de opvang op voorwaarde dat zijn toestand dit toelaat. Dit wordt beslist in overleg met de staf en ouders. U wordt evenwel steeds verwittigd zodat u, indien nodig een oplossing kan zoeken voor de volgende dagen.


Kan mijn kindje op vaste tijdstippen eten en slapen? Kan ik vragen om mijn kindje korte dutjes te laten doen?

In de opvang staat het comfort van uw kindje steeds voorop! 

Bij de babygroepen opteren wij ervoor om het ritme van uw kindje zoveel mogelijk te volgen. De groentenpap kan gegeven worden tussen 10u30 en 12u30 en de fruitpappen tussen 14u45 en 16u15. Flesjes worden uiteraard gegeven op vraag van kind en ouders. Wij maken niet graag slapende kindjes wakker omdat wij de rust van de kindjes in de opvang heel belangrijk vinden. Een dagje in de opvang is immers verlmoeiender dan een dagje thuis. Wij zullen rekening houden met de vragen van de ouders maar op voorwaarde dat dit haalbaar is voor het kind.

In de peutergroepen eten de kindjes meestal samen rond 11u en 15u30 en gaan ze slapen tussen 11u45 en 15u. Elk kindje heeft een ander slaappatroon en wij proberen dit zoveel mogelijk te respecteren.

Veel gestelde vragen
vele antwoorden

 

  • Hoelang op voorhand weet ik dat mijn kindje plaats heeft in het dagverblijf?
  • Betaal ik een waarborg bij reservatie?
  • Welke activiteiten worden er met de kindjes in de loop van de dag gedaan?
  • Kan mijn kindje extra komen of dagen ruilen?
  • Mijn kindje heeft ’s morgens vroeg koorts. Kan ik hem of haar naar de opvang brengen?
  • Kan mijn kindje op vaste tijdstippen eten en slapen?
  • Kan ik vragen om mijn kindje korte dutjes te laten doen?
Design Louis