menu

Afspraken

Brengen / Afhalen

De kindjes die vóór 7u komen mogen in pyjama komen en worden dan door de begeleidsters aangekleed en verfrist. Elk kind heeft een eigen kastje om persoonlijke spulletjes in op te bergen. De kindjes die voor 8u komen kunnen hun ochtendfles of ontbijt meebrengen naar Beregoed.

We vragen ten laatste om 19u50 de kindjes te komen afhalen.

Kledij / Verzorging

Tijdens de dag krijgen alle kinderen de nodige verzorging. Handdoeken, washandjes, slabbetjes, slaapzakken en verzorgingsproducten zijn aanwezig in het kinderdagverblijf. Bijzondere verzorgingsproducten brengen de ouders zelf mee. De wegwerpluiers worden door het kinderdagverblijf aangekocht. Er wordt voor de luiers plus afvalverwerking een bijdrage gevraagd van € 1,50/volle dag en  € 0,90/halve dag. Voor de kindjes die al zindelijk zijn en enkel nog een luier dragen tijdens het slapen of noodgeval (diarree), wordt een bijdrage gevraagd van € 0,30/luier.

Voeding

Afhankelijk van de leeftijd en het ritme van het kind verstrekt het dagverblijf de gepaste maaltijd. De menu hangt steeds uit voor de ouders.

’s Middags krijgen de kinderen een warme maaltijd (keuze tussen een vegetarische of met vlees bereide maaltijd) en in de namiddag wordt er  fruitpap of een vieruurtje (stuk fruit met yoghurt of boterham) voorzien.

Flesvoeding voor baby’s en/of bijzondere dieetproducten worden meegebracht door de ouders.

Medicatie in het kinderdagverblijf

Wanneer uw kind medicatie moet nemen, vragen we om dat zoveel mogelijk thuis te geven. Wanneer er toch medicatie moet toegediend worden in de opvang, vragen we een doktersattest of attest van de apotheker met:

  • - Datum van het voorschrift
  • - Naam van het kind
  • - Naam van het medicament
  • - Dosering van het medicament
  • - Wijze en tijdstip van toedienen
  • - Duur van de behandeling

Zo kan de medicatie tijdens de opvang correct toegediend worden.

Zieke kinderen

Om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen en om het zieke kind de nodige rust te gunnen vangen we geen zieke kindjes op. Te ziek zijn kinderen die een besmettelijke ziekte hebben (griep, maag- en darmstoornissen, virale- en bacteriële infecties,…) en kinderen met koorts (meer dan 38.5°C). Als het kind in de loop van de dag ziek wordt, worden de ouders verwittigd.

Afwezigheden

Het reservatieschema (dag- en uurregeling) wordt maandelijks elektronisch ingediend. Indien het opvangplan verandert, dient dit eerst aangevraagd te worden.

Ouders melden tijdig wanneer het kind afwezig zal zijn. Gevraagd wordt om voor 8.30 uur te verwittigen. Elke ouder heeft jaarlijks een aantal dagen die hij vrij kan annuleren ( 20 respijtdagen + 2 weken verlof), voor de andere dagen wordt er een forfaitaire vergoeding (60% van het Inkomenstarief) aangerekend.
Voor lange afwezigheden wegens ziekte vraagt het kinderdagverblijf een doktersattest en zo worden er geen respijtdagen aangerekend voor die periode.

Design Louis