menu

  • 6u
  • 8u
  • 9u
  • 11u
  • 12u
  • 15u
  • 17u
  • 18u

Dagindeling

Wij vinden het belangrijk om elk kind individueel te benaderen en tevens een gevoel van veiligheid en herkenning te geven. Het is een uitdaging om beide begrippen te hanteren en hierbij naar een evenwicht te zoeken.

Beregoed heeft ruime openingsuren (van 6u tot 20u) maar desondanks proberen wij elk kind zo lang mogelijk op te vangen in hun eigen leefgroep met hun eigen begeleidsters. We vinden continuïteit in de begeleiding van de kinderen heel belangrijk en daarom kiezen wij voor vaste begeleid(st)ers per leefgroep en  vlinderbegeleidsters. Dit is belangrijk omdat wij heel flexibel zijn in onze opvangdagen en –momenten en dus veel ingeschreven kinderen hebben. De kinderverzorgsters kennen de kindjes en ouders van hun leefgroep en kunnen hier een vertrouwensrelatie mee opbouwen. Alle communicatie verloop rechtstreeks met hen. Ouders kunnen ook bellen gedurende de dag om informatie te vragen of te geven

Om 6u worden de vroegkomertjes ontvangen, indien nodig hun flesje of ontbijt gegeven en in bedje gelegd. De pyjama’s worden uitgedaan en de kindjes worden verfrist aangekleed. Om 8u zitten alle kindjes in hun eigen groepje met hun vaste begeleidsters.

In de voormiddag worden de kindjes verluierd en indien nodig te slapen gelegd. En worden activiteiten en spelmateriaal voorzien zodat de kindjes zich kunnen uitleven. De peuters worden gestimuleerd om deel te nemen aan geleide activiteiten zoals puzzelen, schilderen, parels rijgen, verhaaltjes vertellen, liedjes zingen, kleuren en tekenen, …

Vanaf 10u30 wordt er begonnen met het geven van de groentepap bij de kleinsten. De kindjes krijgen afhankelijk van het tijdstip van ontbijt een groentepapje of middagmaal. De peutertjes genieten samen om 11u van soep en een middagmaal en gaan rond 11u45, na een vast ritueel een dutje doen. De kindjes die niet slapen onder de middag kunnen nadien genieten van een rustig knuffelmoment op de mat.

We respecteren het rustmoment en laten de kinderen graag zelf wakker worden zodat ze voldoende energie hebben om speels de middag door te brengen in Beregoed. Tussen 15 en 16u kunnen de kleinsten fruitpap eten terwijl de grotere kindjes fruit en een melkproduct of een boterham krijgen.

Vanaf 17u worden de meeste kindjes afgehaald en we zorgen dat zij fris en uitgerust naar huis gaan. De kindjes die lang blijven krijgen rond 18u30 nog een boterhammetje met melk en kunnen nog een dutje doen.

Om 18u30 verblijven alle kindjes terug samen in één leefgroep waar ze verder spelen in afwachting op hun mama en/of papa.

Design Louis