menu

Rondleiding

Beregoed : biedt opvang aan 87 kinderen maar beschikt over de oppervlakte voor 102 kinderen

Het kinderdagverblijf werd oorspronkelijk opgericht voor 48 kinderen in 1996 maar door de groeiende vraag naar opvang werd er bijgebouwd in 2005 en 2011. In 2012 werd het oude gebouw opgefrist zodat we nu beschikken over ruime en (ver)nieuwde lokalen.

Naast de hoofdingang, waar je binnenkomt met een badge of na aanbellen bevinden zich de administratieve lokalen waar je als ouder terecht kan voor informatie, vragen en/of opmerkingen.

Links van de ingang bevinden zich de 3 babygroepen die elk beschikken over een verzorgingsruimte, meerdere rustruimtes en een aanpalend terras. Dit terras is volledig overdekt door een flexibele zonnewering zodat de baby's geen directe zon op hun huid krijgen in de zomer. De leefruimtes krijgen veel licht via de grote ramen waardoor de kinderen steeds naar buiten kunnen kijken.

Langs de andere kant bevinden zich de 3 peutergroepen met centraal een terras en grote tuin met speeltuigen. De leefgroep 'de Geluksbeertjes' paalt aan een klein schaduwrijk tuintje. De 'Lachberen' heeft een snoezelruimte waar de kindjes even tot rust kunnen komen.
De 3 peutergroepen kunnen  gebruik maken van een polyvalente speelruimte zodat de peuters ook bij slecht weer vrij kunnen ravotten en hun grove motoriek kunnen ontwikkelen. Dagelijks wordt er hier  gefietst, gevoetbald en gedanst.

Verder beschikt Beregoed over een grote zaal waar er af en toe oudermomenten en kinderfeesten georganiseerd worden.

In de ruime uitgeruste keuken bereidt de keukenmoeder dagelijks met zorg de maaltijden van de kinderen.

Ons gebouw
in cijfers


Totale oppervlakte gebouw: 1.500 m²

  • Gemiddelde oppervlakte babygroep : 90 m²

  • Gemidd. oppervlakte peutergroep : 80 m²

  • Terras baby's : 162 m²

  • Terras peuters : 172 m²

  • Speeltuin peuters : 248 m²

  • Klein tuintje in de schaduw : 95 m²

  • Speelzaal peuters : 101 m²

 

Design Louis